Media - Full Gass

Se og hør nr 23 TEKST: PREBEN SPARREÆNGER FOTO: TOR KVELLO

Nytt liv som racerfører! Det er en vanvittig følelse å akselerere fra null til hundre på bare et drøyt sekund. Man blir helt nummen i ansiktet av trykket! Når sjefen over alle sjefer, Asgeir B orgemoen (31),spenner seg fast bak rattet på sin Chevrolet Camaro 1988-modell, og lar de 1300 ville hestene eksplodere opp i en fart på ca. 300 kilometer i timen - da er livet verdt å leve for den motorgale TV-stjernen. Fartsmonsteret - som går på flybensin og lystgass skal heldigvis ikke brukes på landeveien. Kostet 400 000-500000 Rødtoppen satser på en ny karriere som dragrace-fører. Han skal kjøre løp både i Norge og utlandet denne sommeren. Asgeir gleder seg, men legger ikke skjul på at det er en viss risiko med sporten. Jeg er aldri redd. Sikkerheten er godt ivaretatt.

Jeg er tryggere her enn i trafikken med en vanlig bil, hevder 3 1 -åringen. Barne-TV-sjef en har bygget bilen selv, og har tilbragt mange hundre timer i verkstedet. Dette er foreløpig ikke mer enn en hobby. Men jeg håper etter hvert å kunne delta i store konkurranser, og sette noen fartsrekorder, forteller Asgeir. Han innrømmer at interessen ikke er av den billigste sorten. Jeg har ikke tort å regne på hva bilen har kostet meg. Men jeg antar at jeg foreløpig har punget ut med mellom 400 000 og 500 000 kroner, sier Asgeir og smiler i bukkeskj egget. Helt siden barndommen har Asgeir vært hekta på maskiner og motorer. Hjemme i garasjen står en nyinnkjøpt og spesialtrimmet Porsche 911 Turbo til hverdagsbruk. Og hvis sola skinner, tjuvlåner han kjæresten Solveigs 1600 kubikk store Harley-Davidson motorsykkel.

På tur med Se og Hør Nylig kom Asgeir tilbake fra dansketur med Se og Hørs lesere. Han ga deltagerne et spesialshow i Legoland. Det var en utrolig hyggelig tur. Så mange koselige mennesker, og vi fikk god tid til å bli kjent på fergeturen, så showet ble veldig spesielt, erindrer han. Det spørs hvor mye dragraceAsgeir f år tid til denne sommeren. Hele juli står han på scenen i Bø Sommarland, og 10. juni lanseres hans tredje plate «Turbokompressnozinjection».

Dragrace

Artikkel om dragrace

Tilbake