Media - Asgeri og Barna

Aftenposten 18/6-02 Erik Gulbrandsen Kristina Kruger (foto)

Asgeir er helt sjeeeeeef igjen! Hvem kan få 200 barn til å hyle «traktor!» ti ganger etter hverandre? Asgeir, selvfølgelig. I går kom han kjørende ut av en lastebil i sin gule racerbil for å lansere en ny plate. - «Tut tut» sier Asgeirs bil, den kan burne en engelsk mil. Den har store gummihjul, og den er kanarigul. «Tut tut», synger Asgeir til stormende jubel. Flere barnehager og skoleklasser var invitert på lanseringsfesten. Mamma og pappa har bare en dum Volvo. Hvorfor kan ikke de få en like kul bil som Asgeir, lurer Thomas på seks år. Det er klart at ingen har kulere bil enn meg, forklarer Asgeir. I helgen kjørte jeg dragracing og var bare 16 hundredeler fra Europa-rekorden. 0 til 250 på 7,98 sekunder. Jeg tar rekorden neste gang, sier han. -Skikkelig rock'n'roll I mellomtiden gir han ut sin tredje CD sammen med Jørund Fluge Samuelsen. Casino Steel har også bidratt med tekster. Det var på tide med skikkelig roek'n'roll igjen. Må vise hva Asgeir står for. Jeg hadde lyst til å gi ut noen sanger jeg husker fra oppveksten og gjøre dem om litt. «Asgeirs bil» og «Brev fra Leiren» og er to slike sanger. «Det er fint å bo på lei'er, vi får bråke like mye som vi pleier. Jeg fikk slått ut masse tenner, da jeg skulle gå på hender». Fine tekster, ikke sant, sier Asgeir.

Og du synger fortsatt om at du er sjefen? Ja, selvfølgelig! Ingen over, ingen ved siden! Noen barn mener at pappaen deres er sjefen. Ja, det er litt morsomt. Det begynte egentlig med at jeg sa til barna at de var sjefen, at de bestemmer selv. Jeg prøvde å gi dem mer selvtillit. Men nå er det jeg som er supersjefen. Dette er tydeligvis blitt et tema på hjemmebane hos mange barn. Hver gang jeg opptrer kommer det bort en pappa med barn og spør barnet om hvem som er sjefen. Barnet ser på pappaen sin og sier: «Du er sjefen, pappa!» Så ser pappaen bort på meg og sier: «Ja, der fikk du den!» Like artig hver gang, sier Asgeir. Hva er planene dine fremover? Nå er det snart klart for sommershow i BØ. I oktober blir det nytt underholdningsprogram med meg og Trude Mostue fra BBC-serien «Veterinærene». Programmet heter «Våre venner», hvor folk kan spørre og grave om dyr. Jeg skal løpe rundt på dyreutstillinger og lage kule innslag, sier sjefen.

Pappa er sjefen. Mathias Lien (7), 1. klasse på Grefsen skole. Hvem er sjefen hjemme hos dere? Ikke Asgeir?? Nei, han er ikke sjef over meg heller Men han er sjef over kongen - tror jeg. Hvorfor liker du Asgeir? Han er en gærning. Gjør masse sprøtt. Og så er han flink til å spille luftgitar. Men jeg skjønner ikke noe av de trylletriksene på Har du lyst til å farge håret rosa slik som Asgeir? Nei! Jeg liker håret mitt som det er! Jeg vet ikke helt hvorfor han farger håret sitt. Asgeir sprutet masse ild på scenen. Tør du å gjøre det? Nei, men broren min har en venn som heter Simen, og pappaen hans blåser ild. Men nå vet jeg hvordan han klarte å spise en trillebår på TV'en Han hadde en pute under genseren. Visste du det kanskje? Aurora Olsen (7), 1. klasse på Grefsen skole. Hvem er sjefen hjemme hos deg da? Pappa! Hvorfor pappa og ikke Asgeir? Det er fordi pappa bestemmer mest hjemme. Hvorfor liker du Asgeir så godt da? Fordi han er kul. Alt han gjør er morsomt og kult. Jeg liker musikken. Spesielt den sangen om Asgeirs bil. «Tut tut»-sangen. Har du lyst til å farge håret rosa? Jeg tror ikke jeg får lov. Tror de hadde blitt litt sure hjemme da. Har du møtt Asgeir før? Pappa har! Pappa sitter nemlig ved siden av Asgeir på trikken.

Asgeir og barne

Artikkel Askeri

Tilbake